Ana içeriğe atla

Filezilla Kullanımı

Filezilla Kullanımı

Filezilla GNU/GPl bir FTP programıdır. Yani internet üzerinden başka bir bilgisayara dosya transferini sağlayan açık kodlu bir yazılımdır. Hem profesyonel olarak hem de amatör olarak kullananları ihtiyaçları karşılayabilmektedir. FTP sunucusuna bağlanmak: 1 – İlkten buraya tıklıyoruz ve buraya sitenin alan adını yazıyoruz.Örnerğin;Teknoloji 2 – Eğer webmaster sanız.siteleri bi kalsör altında toplayabilirsiniz.Hızlı ulaşım için. 3 – Buradan istediğimiz kaydettiğimiz siteyi silebiliriz. 4 – Her şeyi eksiksiz tamamladıktan sonra buraya tıklıyoruz. 5 – Sitenin adını,programda adını değiştirmek istiyorsak yapabiliriz. 6 – Hostumunuz sağladığı kullanıcı adını yazıyoruz. 7 – Hostumuzun sağladığı klasörlere ulaşmak amaçlı verdiği şifre. 8 – Sitenizin adresi veya hostunuzun sağladığı Ip nodan bağlanabilirsiniz. 9 – Bu bölüme dokunmuyoruz. 10 – Buradan normal i işaretliyoruz. Dosya transferi yapmak: Bir sunucuya bağlanıldığında pencerenin orta kısmında kendi bilgisayarınızın ve sunucunun dosya ve klasörleri listelenir. Buradan istediğiniz dosyaya kolayca erişebilirsiniz. Kendi bilgisayarınızdan sunucuya dosya transfer etmek için seçilen dosya veya dosyalara sağ tıklayıp yükle demeniz yeterli. Sunucudan dosya indirmek içinse yine aynı şekilde istediğiniz dosya ve klasörleri seçtikten sonra sağ tıklayıp İndir’i seçerek bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Ayrıca sürükle bırak özelliğiyle dosyalarınızı kolaylıkla sunucudan bilgisayarınıza, bilgisayarınızdan sunucuya taşıyabilirsiniz. Sunucudaki dosya izinlerini değiştirmek: Sunucu dosya listesinden istediğiniz dosya veya klasöre sağ tıklayıp Dosya Öznitelikleri’ni seçtiğinizde dosya izinleri penceresi karşınıza gelir. Buradan dosya izinlerini kolayca değiştirebilirsiniz. Site Yönetimi: Sık kullandığınız sitelere bağlanırken her seferinde kullanıcı adı ve parolanızı girmenize gerek yok. Dosya -> Site Yönetimi (Kısayolu: CTRL+S) yolundan ftp sunucularını kullanıcı adı ve şifresiyle kaydedebilir, sunucular için grup oluşturabilir, kayıtlı olanlar üzerinde sile/düzenleme işlemleri yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Windows 7 ve Windows 8 UEFI Kurulumu Nasıl Yapılır?

UEFI Nedir? - Windows 7 ve Windows 8 UEFI Kurulumu Nasıl Yapılır?  I. BÖLÜM: UEFI ve GPT nedir? 1.1- UEFI nedir?         Çoğunuzun bildiği gibi bilgisayarımızın başlayabilmesi için bir tür  Marş Motoru  olarak düşünebileceğimiz  BIOS 'u kullanırız.  BIOS , bilgisayarlarınızda bulunan bir  CMOS  yongasında yerleşik olarak bulunan ve bilgisayarınızı açtığınızda işletim sistemini başlatan bir programdır. BIOS, bilgisayarınızın donanımının bir parçasıdır ve  Windows 'dan  ayrı bir programdır.  Daha önce  BIOS' un nasıl çalıştığını ve bilgisayarınızı başlatırken yaptığı şeyleri anlatmıştım:  Ön Yükleme (Boot) Süreci           UEFI  ise,  BIOS 'un  (temel giriş/çıkış sistemi)  yerine koyulmak için tasarlanmıştır.  UEFI standardı  Microsoft  dahil  140' tan fazla teknoloji şirketi tarafından oluşturulmuştur. Yazılım birlikte çalışılabilirliğini ve  BIOS 'un adres sınırlamalarını iyileştirmek için tasarlanmıştır. Bazı yerlerde  EFI  olarak geçmesinin sebe

Hileye Karşı Omuz Omuza

Merhaba arkadaşlar hile kullanımın %1 indirmek için ortak düşünceleriniz varmı. Oyundaki sistem bence yetersiz.  neden derseniz ??  1 ) Oyuncu yaşlarının % 80lik kısmı 15 yas altı yasal bir uygulama getiremezsiniz.  hack programı yazan siteye mahkeme acsanız boş cunku bı program ındırırken sartları kabul etmeden inmiyor.  2 ) apex yeterli değil ( oyuna girmeden atabiliyor ama oyunda acınca aciz kaldığı durumlar olabiliyor  3 ) Fraps yeterli değil ( 1 günde eminim en az 300-500 adet mail geliyordur adminlere hepsine bakana kadar bir o kdar daha birikiyor bir çok kişi bu durumdan yırtıyor ve devam ediyor bir sürü yarbay göredüm uber vb hack kullanıyır )  4 ) Cezalar caydırıcı değil. kısa sürede char tekrar acılıyor.  5 ) En büyük cezalardan birisi ip ban oda cafeden giren biroyuncu için hiç sıkıntı değil.